søndag 8. mai 2011

Inntrykk fra Praha

3SF har vært på studietur til Praha og opplevd en av Europas flotteste byer! Utrolig spennende arkitektur!
Vi brukte bena og gikk mye. Både på guida tur og trasking på egenhånd fikk vi sett sentrum av Praha. Her er noe av det vi så:
Den astronomiske klokken. Dette er en klokke som ble laget i middelalderen. Jeg forstod ikke hvordan den virket, men flott var den i alle fall!
Karlsbroen. Her var det mange boder og kunstnere som satt og tegnet. 

St. Vitus Katedralen er den største kirken jeg har vært i. Utrolig flott! Kirken er et eksempel på gotisk arkitektur.
Det Dansende huset. Vi skulle ta trikken til sentrum, visste ikke hvilken trikk vi skulle ta, så vi hoppet på den første og beste. Det var selvfølgelig ikke rett trikk, og vi måtte derfor hoppe av på et tilfeldig stopp for å ikke havne i helt feil retning. Og akkurat der var Det dansende huset!
Det er den tsjekkiske arkitekten Vlado Milunic som har tegnet huset. Han samarbeidet med den amerikanske arkitekten Frank Gehry. Arbeidet med å bygge Dansehuset begynte i 1994 og det stod ferdig i 1996.
Grunnen til at huset har fått det navnet det har, Det dansende huset, er fordi det skal forestille et dansende par. Opprinnelig het bygningen Fred og Ginger etter danseparet Fred Astaire og Ginger Rogers. Praha er kjent for bygninger i nybarokk-, nygotisk- og art nouveau-stil, så dette bygget stikker seg ut.
Huset brukes som foretningsbygg med en fransk restaurant i øverste etasje.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar